UEline

Sector 1. Tivenys-Tortosa.

Aquest tram també conegut com el de les cinc illes el dividirem en dues etapes. En general un sector amb trams amb forta corrent que disminueix en els punts on el riu es fa ample.

La primera etapa on visitarem la illa dels Masos i la Plana, tot passat Xerta i arribarem a Bítem en un tram on el riu perd velocitat.

A la segona etapa passarem per les Illes d'Audí i la Xiquina que ens portaran a Tortosa passant pel pont de l'Estat i el pont de ferro i arribant a l'embarcador del club de rem.

Nota. El riu és favorable, amb molta corrent, es pot nedar en un temps mitjà de 2 hores aproximadament i on es poden assolir velocitats de 10 km/h.

UEO01TivenysBitem

Punt de tall. 3 hores. Embarcador de Tortosa.

Punt mig del recorregut. Canvi d'aspecte del riu. Acaba un riu estret amb corrent favorable i passa a un riu ample amb el corrent molt suau.

UEO02BitemTortosa

Sector 2. Tortosa-Campredó.

Un tram que ens fa passar pel pont del Mil·lenari i ens apropa a l'Illa dels Bous i ens porta al modern embarcador del Club de Rem de Tortosa, a Campredó. A partir d'aquí el riu va perdent velocitat fins arribar a l'embarcador de Campredó, on es comencen a trobar els efectes del vent i del mar.

Nota. El corrent disminueix i el riu es fa ample, amb el que el temps augmenta considerablement per nedar els següents metres. En aquest tram aprofitar la resta de la força del corrent i una bona navegació és fonamental.

UEO03TortosaRem

Punt de tall. 6 hores. Embarcador de Campredó.

Punt complicat de la prova, a només 6 quilòmetres de l'arribada on la influència del vent i del mar poden dificultar la finalització de la prova.

UEO04RemCampredo

Sector 3. Campredó-Amposta. 

El darrer tram, on el riu en superfície es posa en contra per efectes del vent de mar i on es poden trobar onades en contra. Quatre ponts que comencen amb el gasoducte seguit d'una llarga recta fins als tres darrers ponts, el del tren, el de l'autopista i el pont penjant, que és la porta d'Amposta, punt i final del trajecte.

Nota. Nedar els metres restants és tasca més que dificil i on el caiaquista ha d'animar al seu nedador. A més del cansament acumulat, el cansament mental i la visió de l'arribada ens podem trobar amb vents de component est ens poden dificultar l'avanç, fins i tot creant la sensació de nedar en contracorrent. Aquest vent tèrmic és més present en dies de sol i es fa present a partir de migdia.

Temps màxim: 8 hores.

Excepció al reglament FINA d'aigües obertes que dona dues hores des de l'arribada del primer nedador.

UEO05CampredoAmposta 

Timing

UErec

nutrisportgr telepizzagr Coca-colagr SBHOTELSgr sirokogr

 

tivenysgr xertagr tortosagr ampostagr fmqvgr

 

BSwimgr nutriexpergr H2OSPORTESgr ccgr 4colors2gr EdgarEndrinogr eblancogr