Competició

El sistema de cronometratge es realitzarà mitjançant xip electrònic al canell del nedador.

En cas d'abandonament, el participant haurà de retornar el xip a l'organització.

En cas de pèrdua del xip el nedador haurà d'informar als jutges i a la direcció de la prova, abonant 10 euros en concepte de pèrdua de xip.

Les travessies estaran regides pel reglament FINA d'aigües obertes.

Les travessies seran supervisades per jutges de natació.

Competició UltraEbre Original

L'UltraEbre Swim Marathon Original és una travessia de 30.830 metres per a totes les categories.

La prova es realitzarà el dissabte 27 d'agost de 2016. 

L'inici de la prova es donarà a les 7:00 hores.

Sortida de l'embarcador de Tivenys i arribada a l'embarcador d'Amposta.

La prova tindrà un temps de tall de 3 hores a l'alçada de l'embarcador de Tortosa i un de 6 hores a l'embarcador de Campredó. En aquests punts, qualsevol participant que no hagi passat serà tret de l'aigua.

El temps límit de realització de la prova és de 8 hores.

El divendres a les 19:00 hi haurà una presentació tècnica de la prova a l'Hotel SB Corona de Tortosa on es donarà la informació als participants i s'entregaran el casquet i el material promocional.

Els participants es concentraran a les 6:30 a l'embarcador de Tivenys on s'entregaran els xips i els casquets als nedadors endarrerits.

Els acompanyants es concentraran a les 6:30 a l'embarcador de Xerta on s'entregaran els caiacs i el material als acompanyants endarrerits..

Avituallament

L'avituallament es realitza des de l'aigua, sense recolzar-se en cap punt mòbil, podent ser desqualificat per aquesta circumstància.

L'avituallament també es pot fer fent peu a terra o a un punt fix, però, sense prendre cap avantatge avançant la seva posició, fet que comportaria la seva desqualificació.

Els nedadors demanaran el producte i seran abastits mitjançant cistelles d'on agafaran el producte.

Participants

Obert a tots els majors de 16 anys a 31 de desembre de l'any de celebració de l'esdeveniment.

Els menors de 18 anys hauran d'entregar l'autorització dels seus tutors legals.

Es permetrà la participació als menors de 16 anys prèvia autorització dels seus tutors legals i prèvia autorització de la pròpia organització en funció de les proves i del seu currículum esportiu.

Cada participant es fa responsable del seu estat físic abans de començar la prova i accepta participar sota la seva responsabilitat. En casos de malaltia i/o discapacitat ha de comunicar-ho a l'organització, reservant-se el dret de permetre la seva participació.

Cada participant relleva de tota responsabilitat als organitzadors, a la Federació Catalana de Natació i qualsevol persona física o jurídica que participi en l'organització d'aquesta travessia.

El recorregut pot ser alterat si les condicions meteorològiques ho recomanen, arribant a la suspensió de la prova, sota decisió inapel·lable del Comitè Tècnic de Seguretat.

La inscripció és personal i intransferible, doncs el fet d'inscriure's implica l'acceptació de les normes de seguretat de la travessia.

L'import de l'inscripció no serà retornat sota cap concepte, incloent la suspensió de l'esdeveniment per mal temps o qualsevol altre factor de risc.

L'organització no es fa responsable de la pèrdua d'objectes personals dels participants. Per tal d'evitar-ho, preguem no deixar objectes de valor en les bosses del guarda-roba.

Nedadors

El participant haurà d'acreditar un temps màxim de 60' en 3000 metres en una competició oficial o haver assolit un repte semblant.

A tots els participants se'ls hi entregarà un casquet de bany i un xip d'ús obligatori per motius de seguretat. Portar un casquet diferent o perdre el xip comportarà la seva desqualificació. També se'ls entregarà un joc de 6 calcomaníes amb el número de dorsal d'ús obligatori.

Cada participant ha de procurar-se un acompanyant que el seguirà des de Xerta. En cas de no disposar d'acompanyant ha d'informar a l'organització amb suficient antel·lació per contractar-ne un a càrrec del participant.

Tots els banyadors per a aigües obertes s’ajustaran als criteris de FINA per al que fa a materials i procediments d’aprovació. No s’autoritzarà a participar a cap nedador amb banyadors no homologats en les llistes oficials de la FINA, segons les directrius donades al respecte per la RFEN.

Caiaquistes

L'acompanyant s'incorpora a la prova a l'alçada de Xerta i seguirà al seu nedador per fora del canal nedable i quan el nedador necessiti del caiac, aquest sortirà del canal per atendre aquesta necessitat.

Al caiaquista no se'l permet navegar davant del nadador, en aquest cas seria desqualificat. El caiaquista pot navegar darrera o al costat.

Organització

Organitza: Associació esportiva xswim project

Col·laboren: IDECE, Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, Representació Territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Ajuntament de Tivenys, Ajuntament d'Amposta, Ajuntament de Tortosa, Ajuntament de Xerta, EMD de Bítem, EMD de Campredó, EMD de Jesús, i Vinallop

Mesures de seguretat

En un primer arc de seguretat trobarem els caiacs, que desenvolupen la tasca de pilotatge, guia i avituallament dels nedadors i de les nedadores.

En un segon arc de seguretat trobarem les embarcacions a motor, realitzant tasques de pilotatge, seguiment, avituallament, rescat, evacuació, obertura i tancament.

En un tercer nivell de seguretat trobarem els equips de terra, que ens poden facilitar atenció de Primers Auxilis o el trasllat a un centre hospitalari.

També tenim a la nostra disposició els equips d'emergències de la zona.

Es disposarà d'un servei mèdic per atendre qualsevol necessitat d'un participant.

Comitè Tècnic de Seguretat

El Comitè Tècnic de Seguretat és el responsable en les preses de decisions que afecten a la seguretat de l'esdeveniment, autoritzant-lo, realitzant canvis de recorregut o decretant la suspensió del mateix.

El Comitè Tècnic de Seguretat avaluarà les condicions climatològiques i de seguretat de la zona en el moment de realitzar-se la prova, així com les mesures de seguretat que envolten l'esdeveniment.

Definim un Protocol de Celebració – Cancel·lació de la prova genèric, flexible a les circumstàncies associades al moment de dur-se a terme l'esdeveniment:

Protocol de Celebració-Cancel·lació de l'esdeveniment

El vent, la boira, el cabdal del riu i la temperatura de l'aigua són les 4 variables climatològiques principals a tenir en compte.

Considerarem en un segon terme les previsions meteorològiques i la seva afectació en el transcurs de l'esdeveniment.

Queda per sobre de qualsevol decisió de l'Organització els avisos de Protecció Civil i els serveis d'emergència.

També es tindran en compte els mitjans de seguretat i pilotatge associats. Els factors, entre d'altres, seran el nombre de caiacs, la preparació dels caiaquistes, el nombre d'embarcacions i els mitjans de rescat i evacuació.

Obligació a no finalitzar la prova

L'organització es reserva el dret a obligar a no continuar la prova a qualsevol dels participants per garantir la seva seguretat.

A continuació s’exposen alguns casos en els que membres de l'organització posaran fi a l’aventura obligant a pujar als participants a una embarcació de suport:

 • Empitjorament de les condicions climatològiques o de l'estat del riu que posin en perill als participants de la travessia.
 • Sempre que un participant mostri senyals de fatiga extrema, deshidratació, hipotèrmia, ritme extremadament lent o qualsevol altre signe que impedeixi nedar amb normalitat..
 • Participants que no segueixin les indicacions de seguretat de la organització.
 • Quan el nedador faci la senyal de socors, aixecant un o dos braços.
 • No superar els temps de tall establerts per la Direcció Tècnica de la prova.

Els voluntaris de les embarcacions vetllaran per la seguretat del nedadors i podran obligar a qualsevol nedador a abandonar la prova per garantir la seva seguretat.

Assegurança

L'organització disposarà d'una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil i una altra d'accidents, tal i com marca la legislació vigent, de manera que tots els participants estaran coberts.

Dades Personals

En compliment de l’establert en la llei orgànica de 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, LOPD i la Ley 34/2002, de 11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, xswim project, informa, i el participant accepta que totes les dades de caràcter personals facilitades per vostè mitjançant els formularis de recollida de dades en la pàgina www.ultraebre.com són incorporades a un fitxer automàtic de caràcter personal del que és responsable xswim project.

L’objectiu de la creació d’aquest fitxer, que és tractat de forma confidencial és:

 • Administrar la seva participació a l'esdeveniment.
 • Gestionar la informació procedent de la prova, especialment temps, fotografies i vídeos.
 • Realitzar el control estadístic dels participants amb la finalitat de retroalimentar la organització de la prova i aplicar els canvis necessaris per a millorar la cursa.
 • Promocionar o publicitar les activitats, serveis i articles que ofereixin les entitats col·laboradores de xswim project, així com els patrocinadors de l'esdeveniment.

Amb el seu consentiment al procés d’inscripció i al formulari corresponent, vostè autoritza de forma expressa la cessió de les seves dades personals sol·licitades amb les finalitats abans esmentades a favor de xswim project.

En qualsevol cas, vostè pot revocar en qualsevol moment el consentiment donat i executar el dret d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició comunicant-ho a xswim project, mitjançant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Autorització d'ús d'imatges

Donat que el dret a la pròpia imatge està reconegut en l’article 18.1 de la Constitució i regulat per la llei 5/1982 de 5 de Maig, sobre el Dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, xswim project demana consentiment als esportistes o tutors legals dels menors d’edat per poder publicar fotografies on apareguin els esportistes o els menors, on aquests i aquestes siguin clarament identificables.

Els esportistes o tutors legals dels menors d’edat accepten amb la formalització de la inscripció a l'esdeveniment que la imatge seva o del menor pugui aparèixer en fotografies o filmacions realitzades en les activitats organitzades per xswim project en:

 • Pàgines web
 • Filmacions destinades a difusió pública
 • Fotografies per a revistes o publicacions
 • Presentacions digitals

Llistes d'espera

Una vegada s'hagi arribat al límit de participants en un esdeveniment, l'organització obrirà una llista d'espera amb els participants que s'hagin quedat fora de l'esdeveniment.

L'organització resoldrà en un termini no inferior a les 72 hores prèvies a l'esdeveniment la participació o no dels participants en espera sota estricte ordre d'inscripció.

h2osprthgr finisgr SBcoronagr

 

idecelogr gencatlogr esportcatlogr tivenysgr xertagr tortosagr ampostagr pcampostagr fmqvgr

 

nutrisportgr nutriexpergr telepizzagr Coca-colagr comansilogr safeseagr 4colors2gr escarlatagr hlcgr RedNessgr